Van huur naar koop

Op dit moment heeft u een huurhuis. Handig, omdat u niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Flexibel ook, omdat u op elk moment de huur kunt opzeggen. Maar u denkt erover om te gaan kopen, want dan bouwt u eigen vermogen op en dat klinkt toch wel aantrekkelijk. Bovendien kunt u dan de woning helemaal naar eigen zin maken. En zo zijn er nog genoeg redenen te bedenken waarom u wilt overstappen naar een koopwoning.

Het is vaak lastig om te bepalen of u beter kunt huren of kopen. Bij Finenzo zetten wij de voor- en nadelen van huren of kopen voor u op een rij. Samen met u berekenen wij wat u kunt lenen op basis van de huur die u nu betaalt. Dat doen wij door rekening te houden met uw levensstijl, zodat u voldoende ruimte overhoudt voor andere uitgaven. Wij maken de rekensom en u bepaalt zelf of u een huis wilt kopen of dat u toch blijft huren.
 
Veel gemeenten of woningcorporaties bieden u als huurder de mogelijkheid  om uw huurwoning te kopen, vaak zelfs met een aantrekkelijke korting op de verkoopprijs. Informeer bij u woningcorporatie wat de mogelijkheden zijn. Wellicht dat u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheekgarantie,  Koopsubsidie of een Starterslening. Dat kan u flink wat voordeel opleveren. Uw Finenzo-adviseur kijkt graag voor u wat de mogelijkheden zijn. In het linkermenu treft u meer informatie over deze onderwerpen.
 

 

 

 

Bereken uw maximale hypotheek
Bereken zelf snel en makkelijk het bedrag dat u kunt lenen aan maximale hypotheek.
 

 
 

Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken
Banner Advieskeuze.nl

Zijn uw voeten goed verzekerd?

Klik hier!

 

Op zoek naar
de actuele
hypotheek-
rentes?

Klik hier!